Over ons

In den beginne...


... was er niets! En toen schiep God de... Nee, da's een ander verhaaltje.

De basisformatie werd gesticht in de jaren '90 rond Philippe, Stefaan en Kris, schoolmakkers uit de streek rond Ninove (Oost-Vlaanderen), waarvan sommigen reeds een eigen voorgeschiedenis hadden in andere gelegenheidsgroepen.


De formatie van Big in Belgium is geleidelijk aan gegroeid rond deze drie. Als eerste heeft Eddy de formatie versterkt. Eddy, afkomstig van Lichtervelde, overtuigde iedereen tijdens een van de repetities (toen nog in de garage!) met zijn enorm stemgeluid en werd vanaf dan vaste leadzanger.


Als collega-muzikant van Stefaan werd later Peter aangesproken om in eerste instantie de groep te vervolledigen met een toetsenman. Al snel bleek dat deze ook over uitstekende gitaarcapaciteiten beschikte, waarop gretig werd ingespeeld om het repertoire verder uit te breiden. Met deze formatie werd het startschot gegeven van een reeks optredens met als eerste ‘De Tovenaarsfeesten in Iddergem’. Daarna kwamen vele optredens in Oost- en West-Vlaanderen, Brussel, Antwerpen, Limburg om vanaf 2011 terug vlakbij huis in Iddergem te belanden.HUIDIGE BEZETTING

Sarah: zang

Jan: zang en gitaar

Jens: gitaar

Hannes: keyboard

Philippe: basgitaar

Stefaan: drums

Het ongeluk...


Op 3 augustus 2008 wou Peter één van zijn dromen realiseren: deelnemen aan een triatlon.   


De Antwerp Ironman werd Peters eerste triathlon, maar tijdens het zwemmen kreeg hij een ongeluk en werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. Drie weken lang heeft hij daar nog gevochten, maar het was een wedstrijd die hij niet kon uitlopen. Op 24 augustus is hij overleden.


Op de plechtigheid verwoordde initiator en organisator Marc Herremans het later zo: "Je allereerste triatlon reikte niet tot aan de aankomstlijn, maar bracht je in een loodzwaar gevecht..."


Peter werd 38 jaar. Muziek en sport waren zijn grote passies.

De latere jaren...


Door  de jaren heen zijn er muzikanten vertrokken en bijgekomen.

Peter nam het gitaarwerk over van An, en medeoprichter Kris gaf de zijne door aan Jan, die een duo vormde met Peter en gaandeweg ook zijn zangspieren trainde. Na Peters ongeluk stond de groep even op pauze, maar we besloten uiteindelijk toch om door te gaan, met Frits aan de gitaar. Voor het keyboardgedeelte konden we vanaf maart 2009 op Hannes rekenen. 


Eind 2011 zocht Frits muzikaal andere horizonten op, en werd afgelost door Jens.


Ook in de vrouwelijke stemmen is er in de loop de jaren wat veranderd. Claudine werd ooit aangetrokken voor de zang, maar werd later vervangen door Frauke, die op haar beurt in 2008 de micro doorgaf aan Heidi, tot 2013. In 2014 komt Sarah er bij, ook bekend van coverband Mighty Jay.   


Begin 2019 besliste Eddy om er uit te stappen om praktische redenen, na meer dan 20 jaar bij de band... He will be missed!